Netanyahu bij herdenking deportatie van Franse Joden

Monday, July 17, 2017 |  Redactie Israel Today
De Israëlische premier Benjamin Netanyahu brengt op dit moment een staatsbezoek aan Frankrijk, waar hij voor het eerst de nieuwe Franse president Emmanuel Macron ontmoette.

Premier Netanyahu wordt ontvangen door de Franse president Emmanuel Macron (Foto: Haim Zach/GPO).

Maandag nam Netanyahu, samen met Macron, en op diens uitnodiging, deel aan een herdenkingsceremonie van de 75e verjaardag van de deportatie van de Franse Joden naar de vernietigingskampen. Enkele honderden gasten waren daarbij aanwezig, waaronder de 92 jaar oude Holocaust-overlevende Noah Kliger en zijn vrouw, die beiden waren uitgenodigd door Netanyahu. Kliger kwam uit de stad Straatsburg.

In zijn toespraak herinnerde Netanyahu aan de deportatie van de Franse Joden in 1942. Hij noemde daarbij de Franse collaborateurs met de nazi's, maar bedankte ook namens het Joodse volk die Fransen die tijdens de Duitse bezetting Joden het leven hadden gered.
Netanyahu noemde daarna de wereldwijde islamitische terreur en legde uit dat deze een bedreiging is waarmee Israël, Frankrijk en het gehele westen samen te maken hebben.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.