Vijf doden bij terreuraanslag op de Tempelberg

vrijdag 14 juli 2017 |  Redactie Israel Today
Vrijdagochtend kort na 7 uur plaatselijke tijd heeft op het Jeruzalemse Tempelplein een aanslag plaatsgevonden, die twee politie-agenten en de drie daders het leven heeft gekost.

Bij de Leeuwenpoort, aan de noordoostkant van het Tempelplein, vielen drie terroristen aan met automatische wapens en een mes, waardoor drie agenten gewond raakten. Daarna renden zij het Tempelplein op, waar ze door de politie werden nagejaagd, neergeschoten en gedood. Het waren Arabische Israëlische burgers uit de stad Um al Fahm, die tevoren onbekend waren bij de Israëlische veiligheidstroepen.
Alle toegangen tot de Tempelberg werden daarop afgesloten; er zal vandaag geen Vrijdaggebed plaatsvinden op de Tempelberg.

Een licht gewonde agent werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. (Foto: Hadas Parush/Flash90)

De twee ernstig gewonde agenten, beiden Druzen, werden naar het Sha'are Tzedek ziekenhuis gebracht, waar zij aan hun verwondingen overleden. Een vierde persoon raakte door de aanslag in shock.

De slachtoffers van de aanslag zijn:
Ha'il Satawi (links), 30, uit Maghar, was tijdens zijn militaire dienst bij de grensbewaking en sinds 2012 lid van de Grenspolitie-eenheid van de Tempelberg. Hij laat zijn vrouw, een zoontje van pas drie weken oud, zijn ouders en drie broers en zussen achter.
Kamil Shnaan (rechts), 22, uit Hurfeish, was zijn dienst bij deze eenheid zeven maanden geleden begonnen. Hij laat zijn ouders, een broer en drie zussen achter. Zijn vader is het vroegere Knessetlid Shachiv Shnaan (Arbeidspartij).

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.