Israel Today TV-journaal: Tempelberg wel of niet betreden?

Friday, July 14, 2017 |  Redactie Israel Today
In ons Duitstalige TV journaal spreken we met het Knessetlid Jehuda Glick, die door velen als een rechtse extremist wordt beschouwd, omdat hij onder meer voor het bezoeken van de Tempelberg pleit. Toch ziet hij zijn rol in het Israëlische parlement als door God gegeven om, zo ver het kan, veranderingen te bevorderen. Maar verder zet hij zich ook in voor begrip tussen Israëli's en Palestijnen.

Loop met ons mee op een rondleiding door de Jeruzalemse Machane Jehoeda markt na de gewone openingstijden van de verkoopkramen.

Rabbi Schmuel Rabinovitch, de rabbijn van de Westelijke Muur en de heilige plaatsen in Israël namens het Israëlische Opperrabbinaat, legt uit waarom Joden de Tempelberg niet mogen betreden. Toch betekent dit niet dat deze berg niet aan het Joodse volk zou behoren. Door het huidige niet-betreden krijgt het volk een veel sterkere band met de Tempelberg.

Tenslotte ziet u onze premier Benjamin Netanyahu en zijn vrouw Sara tijdens hun bezoek aan het Amerikaanse vliegdekschip USS George H. W. Bush, dat begin juli vier dagen voor Haifa voor anker lag. Voor het eerst in 17 jaar bezocht zo'n 'drijvende stad' Israël. Doel van het bezoek was het versterken van de betrekkingen tussen de VS en Israël en de inzet van de twee landen voor de stabiliteit in de regio.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.