Netanyahu: 'Er wordt campagne tegen mij gevoerd!'

Thursday, July 13, 2017 |  Redactie Israel Today
Premier Netanyahu heeft donderdagmiddag de ministers van de regering en de Knessetleden van zijn Likoedpartij bijeen geroepen om zich te verdedigen inzake recente affaires, die hij omschreef als 'lynchen'. En ook een campagne tegen hem vanuit politieke kringen en de media om hem en de Likoedpartij ten val te brengen. Politici en journalisten zouden hierbij samenwerken.

De recente affaires worden aangeduid als Dossier 3000. Dat gaat over corruptie bij de aankoop van onderzeeboten in Duitsland, en wat de pers Dossier 4000 noemt, de affaire rond het telecombedrijf Bezeq.

Netanuyahu vroeg de ministers en de Knessetleden om in toekomstige interviews met de pers feiten te presenteren. Wat de affaire met de onderzeeboten betreft, zou vanaf het begin al verklaard zijn dat hij (Netanyahu) er niets mee te maken heeft gehad. Dat hebben het Ministerie van Justitie en de Staatscontroleur bevestigd. 'Maar wat maakt het uit? Bibi is altijd schuldig, ook al werd zijn onschuld bewezen,' zo zei hij.

Het Knessetlid Miki Zohar zei na de vergadering: 'We krijgen een oorlog. We hebben genoeg van deze niet te verontschuldigen laster tegen de premier. We hebben informatie in handen die bewijst dat Netanyahu niets te maken heeft met deze affaires. Het is tijd om ermee op te houden hem de schuld te geven voor alles wat er gebeurt in het land. Het moet ophouden de premier altijd schuldig te verklaren totdat het tegendeel wordt bewezen.'

Over de nieuwste affaire rond het telecombedrijf Bezeq werd gemeld, dat het Ministerie van Communicatie de maatschappij zou hebben bevoordeeld en daarmee andere bedrijven zou hebben geschaad. Netanyahu had op dat moment ook de post van het Ministerie van Communicatie. Ook zou hij een zeer goede relatie hebben onderhouden met de chef van Bezeq, die ook de controle heeft over de nieuwswebsite Walla!, zonder melding te maken van deze persoonlijke band. Walla! had vaak zeer positief over Netanyahu geschreven.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.