Hoezo bezet? Dit is ons land, zeggen meeste Israëli's

Wednesday, July 12, 2017 |  redactie Israel Today
Een groeiende meerderheid van de Israëli's ziet de aanwezigheid van Joden en het Israëlische leger op de zogeheten Westbank niet langer als een bezetting. Velen zien het wel als een vervulling van de Bijbelse profetie. Maar dat was niet wat de onderzoekers achter een recente enquête hoopten te vinden.

De professoren dr. Nimrod Rosler en Daniel Bar-Tal van de universiteit van Tel Aviv wilden met de enquête met de titel 'Red Israël - Stop de bezetting', laten zien wat de meeste Israëli's denken over de Bijbelse gebieden Judea en Samaria en de Joodse nederzettingen daar.

Volgens de enquête, waarover Israel National News berichtte, beschouwt slechts 30 procent van de Israëli's dit vandaag als 'bezetting'. Dat is aanzienlijk minder dan de 51 procent, die in 2004 zei dat Israël de Westbank bezet houdt.

De daling van het aantal Israëli's, dat de situatie in Judea en Samaria als bezetting beschouwen, komt overeen met een drastische vermindering van degenen die het vredesproces 'Land-voor-vrede' steunen, dat tot een 'twee-staten-oplossing' leidt.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.