Soldaat gewond door auto-aanval in Gush Etzion

Monday, July 10, 2017 |  Redactie Israel Today
In Gush Etzion, in de buurt van het dorp Tekoa, heeft een terrorist vandaag geprobeerd een auto-aanval op Israëlische soldaten uit te voeren. Hij reed met zijn auto op een wachtpost van soldaten in. Door de botsing reed hij een lantaarnpaal omver en werd een soldaat middelzwaar gewond.

Daarna stapte de terrorist met een mes in zijn hand uit de auto en probeerde de aanwezige soldaten aan te vallen. De veiligheidstroepen konden echter op tijd reageren en beschoten de terrorist. Ondanks medische zorg bezweek hij aan zijn verwondingen.

De gewonde soldaat (20) werd voor verdere behandeling naar het Sha'are Tzedek ziekenhuis vervoerd. Zijn toestand was stabiel. Hij is waarschijnlijk gewond geraakt aan zijn armen en benen door de omvergereden lantaarnpaal en door de auto van de terrorist.

Opgemerkt moet worden dat 'middelzwaar gewond' misschien niet zo ernstig klinkt, maar in veel gevallen tot levenslange handicaps leidt, zoals het verlies van een arm of been. Het feit dat het letsel niet levensbedreigend is, betekent niet dat deze jongeman niet voor de rest van zijn leven zal lijden.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.