Video: 'Ga niet naar Israël'

Thursday, July 06, 2017 |  Redactie Israel Today, Noy Leyb
Sinds enkele dagen is deze video een topper en is al door tienduizenden mensen bekeken, aanvankelijk met gefronste wenkbrauwen. De video begint met een 'negatief reisadvies' voor Israël, dat alleen uit woestijn zou bestaan, en geen culinaire cultuur of geschiedenis zou hebben. Israël zou vrouwen achterstellen en homoseksualiteit als misdaad zien. Ook zou er in Israël geen co-existentie zijn en zou het er niet veilig zijn.

Terwijl deze zinnen op het beeldscherm verschijnen, krijg je daarbij volkomen tegengestelde beelden uit Israël te zien. Aan het slot begrijp je de bedoeling van de video. Hij laat zien dat Israël precies het tegenovergestelde is van wat helaas te vaak over het land wordt verteld. Israël heeft geschiedenis, is niet enkel woestijn, heeft een culinaire cultuur, vrouwen hebben dezelfde rechten, er bestaat co-existentie en vrijheid van godsdienst, Israël is veilig en homoseksuelen hebben dezelfde rechten als ieder ander mens.

Wanneer komt u naar Israël?

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.