Vanavond wordt de 20e Maccabiah geopend

donderdag 6 juli 2017 |  Redactie Israel Today
Donderdagavond is het weer zover. In het Teddy Stadion in Jeruzalem wordt de 20e Maccabiah officieel geopend, met als motto '80 Landen - Eén hart'. Met ongeveer 10.000 Joodse atleten uit 80 landen die deelnemen aan diverse sportwedstrijden, is het de grootste van alle tot nu toe gehouden spelen, die sinds het jaar 1932 worden gehouden.

De Maccabiah wordt elke vier jaar in Israël gehouden en wordt ook wel de 'Joodse Olympische Spelen' genoemd. Het is het grootste Joodse sportevenement en zal ook de nadruk leggen op Israël als het centrum van het Joodse leven. Bij de afgelopen wedstrijden waren veel winnaars van Olympisch gouden medailles, wereldkampioenen en wereldrecordhouders vertegenwoordigd, waaronder de zwemmer Mark Spitz.

Het rugby toernooi is al twee dagen geleden begonnen, en gisteren begonnen nog meer wedstrijden, waaronder hockey, voetbal en zelfs ijshockey, waarvoor men de Jeruzalemse Pais Arena heeft veranderd in een ijshal

De wedstrijden zullen tot en met 14 juli worden gehouden. De officiële opening wordt vanavond door de Israëlische televisie op Channel 2 uitgezonden. De resultaten van de wedstrijd zijn te vinden op de officiële websitevan de Maccabiah. We wensen alle deelnemers veel succes.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.