Hamas bedankt UNESCO voor zijn steun tegen Israël

Thursday, July 06, 2017 |  Redactie Israel Today
Hamas heeft woensdag in een verklaring de VN-organisatie voor Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (UNESCO) bedankt, omdat het de kant van de terreurorganisatie heeft gekozen tegen Israël.

De dag ervoor heeft de Werelderfgoedraad van de UNESCO een door Jordanië gesteunde resolutie aangenomen, waarin Israël 'de bezettende macht' aan de oostelijke kant van Jeruzalem werd genoemd, waaronder de Oude Stad, de Tempelberg en de Westelijke Muur. Tien lidstaten steunden de resolutie; Jamaica, de Filipijnen en Burkina Faso stemden tegen, en acht landen hebben zich onthouden.
De resolutie bevestigde eerdere VN-beslissingen, die Joodse religieuze of historische banden ontkennen, die Israël aanspraak zouden geven op die helft van de Heilige Stad.

Als reactie daarop zei de woordvoerder van Hamas, Abdel Latif al-Qanua, dat de internationale gemeenschap weer een belangrijke stap had gezet tot het nietig verklaren van wat hij het 'valse Israëlische verhaal' over Jeruzalem noemde. Hij drong er bij de VN op aan om aansluitend een stevige actie op de grond uit te voeren om 'Jeruzalem en de Al-Aqsa moskee te redden van Judaïsering, opgravingen en zionistische projecten.'

De Verenigde Staten onder president Donald Trump hebben de UNESCO en andere VN-organen herhaaldelijk veroordeeld wegens hun obsessie met Israël, en gedreigd om de Amerikaanse financiering te stoppen als er niets wordt gedaan aan de situatie.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.