18 jaar gevangenis voor werper van molotovcocktail

Wednesday, July 05, 2017 |  Redactie Israel Today
Video: Ayala Shapira spreekt in het Europese Parlement (Ynet)

In december 2014 gooide een terrorist een molotovcocktail op de auto van de familie Shapira, waarin vader Avner en zijn dochter Ayla zaten. Terwijl de vader slechts licht gewond raakte, kreeg de toen elfjarige Ayala ernstige en levensbedreigende brandwonden over haar hele lichaam.

Ze werd een aantal maanden in het ziekenhuis behandeld tot ze weer naar huis kon komen, en moet ook vandaag regelmatig behandelingen ondergaan. Naar buiten gaat ze alleen met een beschermend masker. Haar verwondingen en het trauma zullen haar het hele leven begeleiden.

De militaire rechtbank heeft nu het vonnis voor de terrorist bekend gemaakt: hij gaat 18 jaar naar de gevangenis. Voor Ruth, de moeder van Ayala, is dat niet genoeg. Hij moet op dezelfde manier lijden waarop haar dochter haar hele leven moet lijden, zei ze in een interview na de uitspraak.

Ondanks de ernstige verbrandingen verliep de genezing van Ayala verrassend snel. In maart sprak zij voor het Europese Parlement. Ze vertelde haar verhaal, over haar acht maanden in het ziekenhuis, en waarschuwde het Europese parlement dat veel Europese hulpgelden worden gebruikt voor nog meer terreuraanslagen.

De voorzitter van het district Samaria, Yossi Dagan, had ook commentaar op de uitspraak: 'De straf is belachelijk en beledigend. Een terrorist zoals deze zou zijn leven achter de tralies moeten beëindigen. We kunnen alleen maar hopen dat hij niet voortijdig uit de gevangenis zal worden vrijgelaten als onderdeel van een uitwisseling van gevangenen, of dat hij zijn detentie nog eens zal mogen doorbrengen als student aan een universiteit.'

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.