Indiase premier brengt historisch bezoek aan Israël

Tuesday, July 04, 2017 |  Redactie Israel Today
De Indiase Premier Narendra Modi is dinsdag geland op de luchthaven Ben Goerion, waar hij door premier Benjamin Netanyahu werd ontvangen. Het is het eerste bezoek van een Indiase premier aan Israël, 70 jaar na de onafhankelijkheid van India en 25 jaar na het aangaan van diplomatieke betrekkingen tussen de twee landen.

Tijdens zijn driedaagse bezoek zal Modi Premier Netanyahu en President Reuven Rivlin ontmoeten. Bij de gesprekken zal het vooral gaan over de samenwerking van de twee landen op de gebieden van economie en veiligheid. Verder zal Modi Joodse immigranten uit India ontmoeten.

Op het programma staat ook een ontmoeting met de tienjarige Moshe Holzberg, wiens ouders in 2008 door een terroristische aanslag in Mombay om het leven kwamen. De jongen wordt sinds de aanslag begeleid door zijn Indiase supervisor Sandra, die zijn leven had gered en na de aanslag met hem naar Israël is gekomen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.