Israël erkent de waarde van het christelijke zionisme

maandag 3 juli 2017 |  Redactie Israel Today

Israël begrijpt steeds beter hoe strategisch belangrijk de wereldwijde steun van christenen is voor het land in zijn overlevingsstrijd, zo bleek ook tijdens de jaarlijkse Herzliya-conferentie, Israëls belangrijkste forum voor veiligheid en buitenlandse politiek.

Regelmatig komen daar politieke en militaire leiders uit het land aan het woord. Dit jaar waren er ook twee sprekers namens de christelijk-zionistische beweging, dr. Jürgen Bühler (foto), directeur van de Internationale Christelijke Ambassade in Jeruzalem (ICEJ), en dr. Jerry Johnson, voorzitter en directeur van de National Religious Broadcasters, de vereniging van Amerikaanse religieuze zendgemachtigden, zo meldde Kehila News.

Het viel de Israëlische en Joodse deelnemers aan de conferentie op dat Bühler de enige spreker was die zijn toespraak begon met een gebed.
Nadat de spreker van de ICEJ God had gedankt voor de gelegenheid om voor de verdediging van Israël te kunnen staan, verzocht Bühler zijn gastheren om 'na te denken over de strategische mogelijkheden die de evangelische wereld het land Israël nu en in de toekomst kan bieden.'

Dr. Johnson vermeldde in zijn toespraak: 'Het Joodse volk was een zegen voor het christendom, het christendom kwam voort uit het Jodendom. De vrijheid is de belangrijkste waarde voor het christendom. Wanneer men de Hebreeuwse Schriften leest, leest men van vrijheid en de rechtsstaat. Israël staat er in deze regio alleen voor in de strijd voor de vrijheid en de rechtsstaat.'

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.