Ehud Olmert uit de gevangenis - Basel Ghattas er in

Sunday, July 02, 2017 |  Redactie Israel Today
De vroegere Israëlische premier Ehud Olmert is zondagochtend vroeg vrijgelaten uit de Massiau gevangenis, nadat de vrijlatingscommissie van de gevangenisautoriteiten hem donderdag eenderde van zijn 27 maanden gevangenisstraf hadden kwijtgescholden en de officier van justitie geen bezwaar had gemaakt.

Ehud Olmert verlaat de gevangenis (Foto: Hadas Parush/Flash90)

Voor zijn vrijlating moest Olmert, net als elke andere gevangene, bij het hoofd van de gevangenis de vrijlatingspapieren ondertekenen. Nadat hem de voorwaarden voor vrijlating waren uitgelegd, verliet hij de gevangenis, waarin hij een jaar en vier maanden was gedetineerd. Nu is de bewakingsdienst weer verantwoordelijk voor zijn bescherming.
Buiten wachtte een dienstauto om Olmert naar zijn woning in Tel Aviv te rijden.

Basel Ghattas begint aan twee jaar gevangenisstraf
Terwijl de voormalige premier Olmert zondagochtend de gevangenis kon verlaten, legde het voormalige Knessetlid van de Gezamenlijke Arabische Lijst, Basel Ghattas, de omgekeerde weg af en meldde zich zondagochtend vroeg bij de Gilboa-gevangenis voor een gevangenisstraf van twee jaar, waartoe hij was veroordeeld wegens het smokkelen van mobiele telefoons naar een streng beveiligde gevangenis en hulp aan terroristen.

Basel Ghattas voor het betreden van de gevangenis (Foto: Basel Awidat/Flash90)

Ghattas beschouwt zichzelf als slachtoffer van politieke vervolging. Voordat hij de gevangenis binnenging zei hij: 'Ik betreed de gevangenis met opgeheven hoofd en met steun van mijn volk. Ik zal mij daarom inspannen mijn straf met een-derde verminderd te krijgen en dan de gevangenis weer trots te verlaten, om mijn weg en politieke werk voort te zetten, zoals ik dat in de afgelopen 40 jaar heb gedaan. Ik zal me ook voor het welzijn van de gevangenen blijven inzetten.'

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.