Grootste vliegdekschip ter wereld voor de kust van Haifa

Sunday, July 02, 2017 |  Redactie Israel Today

De USS George H.W. Bush, het grootste vliegdekschip en een van de grootste oorlogsschepen ter wereld, is zaterdag voor de haven van Haifa voor anker gegaan. Vier dagen lang zal het reusachtige schip, dat vanwege zijn afmetingen buiten de haven voor anker ligt, in Haifa blijven.

In Haifa waren de bars en restaurants gisteren al zeer goed bezet, nadat 5700 bemanningsleden, waaronder matrozen, manlijke en vrouwelijke piloten, aan land waren gekomen om de stad te bekijken. Voordat het schip woensdag weer vertrekt, zal de bemanning op 4 juli de Amerikaanse Onafhankelijkheidsdag vieren. In Haifa kun je de komende dagen veel Engels horen.

De USS George H.W. Bush is op 21 januari zijn thuishaven in Norfolk (Virginia) uitgevaren en is sinds februari in de regio als basis voor talloze luchtaanvallen tegen de Islamitische Staat.
Volgens berichten op tv-kanaal 2 is noch van Amerikaanse noch van Israëlische zijde een reden opgegeven voor het bezoek van het vliegdekschip. Daarbij werd ook opgemerkt dat de Israëlische en de Amerikaanse marine heel nauw samenwerken en reeds verschillende malen gezamenlijk hebben geoefend.

Maandag zullen Premier Netanyahu en Minister van Defensie Avigdor Lieberman, alsmede een groot aantal officieren van de Israëlische marine, een bezoek brengen aan het vliegdekschip.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.