Geld uit Duitsland en de EU steunt haat tegen Israël

Thursday, June 29, 2017 |  Redactie Israel Today
Het 'Mideast Freedom Forum Berlin' presenteerde woensdag op een persconferentie waaraan drie leden van het parlement deelnamen in de Duitse Bondsdag, een studie over Palestijnse schoolboeken. Daarbij werd vermeld dat de schoolboeken met problematische inhoud mede met Duits geld worden gefinancierd.

Een schoolklas in Jericho (Archieffoto: Issam Rimawi/Flash90)

Het forum heeft 15 leerboeken onderzocht voor de vakken Geschiedenis en de Nationaal Onderwijs voor de klassen 1 t/m 9. De boeken, die op de Westbank en in de scholen in de Gazastrook, en onder andere ook in de scholen van de VN Relief and Works Agency (UNRWA) worden gebruikt, zetten aan tot haat en geweld tegen Israël.

De inhouden van de schoolboeken met betrekking tot Joden en Israël dragen allesbehalve bij tot onderling begrip tussen Palestijnen en Israëli's, zo was een van de conclusies van de studie. Het bestaan ​​van de staat Israël zou volledig zijn verdonkeremaand. Palestina werd op de kaarten weergegeven met de grens van Israël, samen met Judea en Samaria en de Gazastrook, zonder enige vermelding van Israëlische steden zoals Tel Aviv.

Verder werden Joden en Israëli's op een zeer negatieve manier voorgesteld. Joden werden aangeduid als tegenstanders van Mohammed en later als zionistische bezetters die als doel hebben de Palestijnen uit hun land te verdrijven. De reden van de Joodse emigratie uit Europa en het lijden van de Joden tijdens de Holocaust blijven onvermeld.

Het Forum eiste dat Duitse en Europese politici hun invloed gebruiken om een verandering in de leerboeken te bereiken. Duitsland is een van de grootste financiers van de UNRWA. Ook moeten hulpgelden voor de Palestijnse Autoriteit aan voorwaarden worden onderworpen.

De volledige studie van het Mideast Freedom Forum Berlin kan hier worden gedownload.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.