Oud-premier Ehud Olmert wordt vervroegd vrijgelaten

Thursday, June 29, 2017 |  Redactie Israel Today
De voormalige Israëlische premier Ehud Olmert, die wegens corruptie tot 27 maanden gevangenisstraf was veroordeeld, wordt vervroegd vrijgelaten. Vanochtend besloot de vrijlatingscommissie van de Israëlische gevangenisautoriteit zijn straf met een-derde te verminderen.

Ehud Olmert kan zondag al de gevangenis verlaten, indien de Officier van Justitie de datum niet uitstelt. Hierover zou deze middag een beslissing worden genomen. Justitie was tegen de vervroegde vrijlating van Olmert en vroeg om uitstel van het overleg van de vrijlatingscommissie.

Reden daarvoor waren beschuldigingen tegen Olmert, dat hij tijdens het schrijven van zijn memoires een manuscript met strikt vertrouwelijke informatie met behulp van zijn advocaat aan zijn uitgever had overgedragen. Deze beschuldiging werd door de advocaten van Olmert ontkend.

Een paar dagen geleden was Olmert voor onderzoeken naar een ziekenhuis gebracht, omdat hij zich niet goed voelde. Na vijf dagen keerde hij terug naar de gevangenis, die hij misschien zondag al kan verlaten.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.