Shabak: Meer dan 2000 Cyber​-aanvallen geblokkeerd

Wednesday, June 28, 2017 |  Redactie Israel Today
Het hoofd van de Israëlische veiligheidsdienst Shin Bet, Nadav Argaman, heeft op de Cyber Week Conferentie in Tel Aviv gezegd, dat met behulp van cyber-technologie meer dan 2000 aanvallen van hackers konden worden geblokkeerd.

Nadav Argaman (Archieffoto: Yonatan Sindel/Flash90)

Door het gebruik van niet-gespecificeerde technologische middelen kon de Shin Bet (of Shabak), samen met andere Israëlische veiligheidsdiensten, terreuraanvallen tegen Israël verhinderen, en men kon ook informatie doorgeven om terroristen elders op de wereld te stoppen.

Verder zei Argaman dat de baanbrekende cybertechnologie ook nuttig is bij het beschermen tegen aanvallen van zogenaamde 'lone wolves', geïnspireerd door ophitsing op de sociale netwerken.

Hij waarschuwde hackers tegen pogingen om Israël aan te vallen. Hackers die proberen Israël te schaden, moeten zich voorbereiden op onverwachte verrassingen. 'We hebben de werkwijze van de vijand geleerd en weten hem met behulp van tegenaanvallen op een aantal manieren te verrassen,' waarschuwde hij.

Premier Benjamin Netanjahu sprak gisteren bij de Cyber ​​Week Conferentie in Tel Aviv.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.