Israëlische luchtmacht reageerde op raket uit Gaza

Tuesday, June 27, 2017 |  Redactie Israel Today,
Voor het eerst sinds maart werd maandagavond weer een raket uit de Gazastrook op Israël afgeschoten. De raket explodeerde in open terrein in het district Sha'ar HaNegev, zonder schade te veroorzaken. Het waarschuwingssysteem herkende dat de raket in open terrein zou vallen en gaf geen alarmsignaal.

(Archieffoto: Edi Israel/Flash90)

In de nacht reageerde de Israëlische luchtmacht op de raketbeschieting door twee stellingen van de militaire tak van Hamas aan te vallen, in Gaza en in Rafa. Niemand raakte gewond bij die aanvallen.

Israël stelt Hamas verantwoordelijk voor iedere beschieting vanuit de Gazastrook. Er wordt aangenomen dat de raket werd afgevuurd door de Islamitische Jihad.

Hamas op zijn beurt beschuldigt Israël van het bedenken van leugens met betrekking tot de raketaanvallen, om een aanval op Gaza te rechtvaardigen. Dit is een gevaarlijk spel van Israël, waarschuwde een woordvoerder van de Hamas. Israël is verantwoordelijk voor de gevolgen van zijn daden.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.