Lieberman: Israël wil geen militaire operatie tegen Syrië

Monday, June 26, 2017 |  Redactie Israeltoday.nl, IsraelCNN
Nadat zondag weer door het Syrische leger afgeschoten mortiergranaten aan de Israëlische kant van de grens met Syrië waren ontploft, en Israël evenals zaterdag had gereageerd met aanvallen op Syrische stellingen, verklaarde de Israëlische minister van Defensie, Avigdor Lieberman, voor de Knessetcommissie voor Buitenlandsze Zaken en Defensie, dat Israël niet geïnteresseerd is in een militaire actie.

De situatie op de Golanhoogten is de laatste dagen steeds gespannener geworden. Gisteren en ook zaterdag waren meerdere mortiergranaten 'verdwaald' naar de Israëlische kant van de grens. De Israëlische luchtmacht reageerde gisteren voor de tweede maal op de Syrische beschieting, en viel twee kanonnen en een met munitie geladen vrachtauto van het Syrische leger aan.

In een vergadering van de Knessetcommissie voor Buitenlandse Zaken en Defensie zei Avigdor Lieberman, dat Israël geïnteresseerd is in het bewaren van de rust op de Golanhoogten, maar waarschuwde Syrië en Iran dat Israël niet zal toestaan, dat Syrië in een basis voor aanvallen tegen Israël wordt veranderd.

Israël heeft geen belang bij een militaire actie, elke beschieting, ook als het om een vergissing gaat, zal een scherpe respons uit Israël tot gevolg hebben, waarschuwde Lieberman. 'We hopen dat niemand ons zal storen bij ons verlangen naar rust en vrede,' zei hij.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.