Israël weigerde UNESCO-delegatie toegang tot Hebron

Sunday, June 25, 2017 |  Redactie Israel Today
Israël heeft zaterdag een delegatie van de UNESCO de toegang tot Hebron geweigerd. Het doel van het geplande bezoek was om de oude stad van Hebron als bedreigd Palestijns Werelderfgoed te laten registreren.

De oude stad van Hebron (Foto: Lior Mizrahi/Flash90)

De oude stad van Hebron is een van de meer dan 35 plaatsen die tijdens de vergadering van de Werelderfgoedcommissie van de UNESCO, komende week in Krakau in Polen, op de Werelderfgoedlijst moeten worden opgenomen. Zoals eerder gemeld, vroegen de Palestijnen om snel overleg hierover, omdat de oude stad, zoals zij zeggen, met vernietiging wordt bedreigd.

De Israëlische ambassadeur bij de UNESCO Carmel Shama Cohen verwelkomde het besluit om de UNESCO-delegatie de toegang tot Hebron te weigeren. 'Israël zal geen politieke acties van de Palestijnen toestaan onder de dekmantel van cultuur,' zei hij. 'Israël heeft te maken met weer een Palestijnse front in de oorlog om de religie en de cultuur, die ze Israël wilden opdringen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.