Israëls illegale immigranten vormen een tijdbom

Thursday, June 22, 2017 |  Redactie Israel Today
De zuidelijke wijken van Tel Aviv zijn de afgelopen jaren overspoeld met Afrikaanse asielzoekers en economische migranten, het zijn er nu bijna 100.000. Sommigen zijn gerepatrieerd. Maar de meesten verblijven illegaal in het land.

Voor Israël is dit een lastig probleem: hoe kan het zich afkeren van mensen in nood, of ze deporteren, gezien de eigen geschiedenis van de Joden? En tegelijk, hoe kan het kleine land Israël zulke grote aantallen mensen opnemen, zonder dat dit een ernstige aanslag op zijn economie vormt?

En het wordt nu snel tijd om een oplossing te vinden. Volgens Oved Hugi, een sociale activist uit het zuiden van Tel Aviv, 'is het geboortecijfer van de “infiltranten” 10.000 per jaar. Dat betekent 50.000 kinderen in vijf jaar, en dat zou de premier slapeloze nachten moeten bezorgen. Zuid Tel Aviv is een tikkende tijdbom.'

In een interview met Israel National News zei Hugi, dat de situatie de hypocrisie van links heeft aangetoond. 'De linkse Knessetleden zijn hypocrieten,' zei hij. 'Zij pleiten ervoor een staat aan de Palestijnen te geven om het Joodse en democratische karakter van de staat [Israël] te behouden, maar aan de andere kant moedigen ze de immigranten aan om hier te blijven? Het is hypocrisie.'

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.