Orthodoxen boos over Messiaanse boeken bij beurs

Monday, June 19, 2017 |  Redactie Israel Today
Afgelopen week werd de Week van het Hebreeuwse Boek gehouden, een feest voor de Hebreeuwse literatuur. Orthodoxe Joden irriteerden zich aan de aanwezigheid van messiaanse uitgevers op de boekenbeurzen, die ter gelegenheid hiervan in Jeruzalem, Tel Aviv en Rishon leZion werden gehouden.

President Reuven Rivlin en zijn vrouw Nechama op bezoek bij de Week van de Hebreeuwse Boek in het oude treinstation in Jeruzalem. (Foto: Mark Neyman/GPO).

De actiefste van de orthodoxe anti-missionaire groepen, de vaak gewelddadige Yad l'Achim, klaagde officieel bij de politie nadat hij de uitgever 'HaGefen' ontdekte bij een boekenbeurs in Rishon eZion. HaGefen is de bekende messiaanse uitgever die onder andere een serie aanbiedt met de titel The Testimony, die een moderne vertaling van de Bijbel is, bedoeld voor Israëlische jongeren. Yad l'Achim noemt deze boeken 'ophitsing en een uitnodiging aan minderjarigen om zich te bekeren.'

Wat groepen zoals Yad l'Achim het meeste stoort, is dat dergelijke boeken niet als 'christelijk' te herkennen zijn. Zij accepteren niet dat messiaanse Joden een deel van het Joodse volk zijn. 'Onschuldige klanten weten niet, dat zulke boeken de overstap naar het christendom propageren', schreef Yad l'Achim in zijn klacht.

HaGefen antwoordde dat het al 42 jaar in Rishon Le Zion is geregistreerd als een non-profit organisatie. Hij wees er ook op dat de serie 'The Testimony' bijna uitsluitend een moderne vertaling van de Bijbel vormt.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.