Video van de Dag: Honkbal in Kibbutz Gezer

Monday, June 19, 2017 |  Dov Eilon

Bestaat er eigenlijk wel honkbal in Israël? Een paar maanden geleden waren er toch wereldkampioenschappen honkbal, waar het Israëlische team voor enkele grote verrassingen had gezorgd. Dat was echter een team dat bestond uit Joodse spelers uit Amerikaanse honkbalcompetities. Het wereldkampioenschap heeft echter het honkbal wat bekendheid gegeven in Israël.

In Israël heeft slechts één jaar een professionele honkbalcompetitie bestaan. Dat was in het jaar 2007. Er werd toen gespeeld op het enige honkbalveld dat aan de richtlijnen voldoet, in de kibboets Gezer op het Shfela heuvelland tussen Modi'in, Ramle en Rechovot. In de video van vandaag ziet u het baseballveld en de kibboets Gezer uit de lucht.

Deze competitie heeft echter slechts één jaar bestaan. Toch wordt het honkbalveld ook vandaag gebruikt voor wedstrijden. Er is daar onder andere een heel mooi initiatief voor kinderen van groep 7, voor Arabische en Joodse kinderen. 'Honkbal voor iedereen' is de naam van dit project, dat in 2015 begon en wordt geleid door de Israel Baseball Association. De kinderen kwamen uit de nabijgelegen steden Modi'in en Ramle en zagen zichzelf als teamgenoten, niet als Arabieren en Joden. Later zal dan misschien weer een Israëlische honkbal competitie gevormd.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.