Speciale VN-gezant veroordeelt aanslag in Jeruzalem

Sunday, June 18, 2017 |  Redactie Israel Today
De speciale VN-gezant voor het Midden-Oosten, Nikolay Mladenov, heeft de terreuraanslag van vrijdagavond in Jeruzalem veroordeeld. In een officiële verklaring leverde hij ook scherpe kritiek op de rechtvaardiging van de aanval door de Palestijnen, die de aanval als een heldendaad hadden geprezen.

In zijn verklaring zei Mladenov: 'Mijn gedachten en gebeden zijn bij de families van de slachtoffers, ik wens de gewonden een spoedig herstel. Terreuraanslagen zoals deze moeten door alle partijen worden veroordeeld.'

Hij bekritiseerde de Palestijnse bewegingen Hamas, Fatach en het Volksfront, die de aanval hadden geprezen. 'Ik ben geschokt, dat er ook deze keer weer mensen zijn, die geloven dat ze dergelijke aanvallen als 'heldhaftig' moeten rechtvaardigen. Dit is onaanvaardbaar, deze aanvallen hebben als doel, ons allen in een nieuwe ronde van geweld te trekken,' zei hij verder.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.