Twee aanslagen in Jeruzalem, agente gedood

zondag 18 juni 2017 |  Redactie Israel Today
Vrijdagavond, voor het begin van de Shabbat, hebben in Jeruzalem bijna gelijktijdig twee aanslagen plaatsgevonden.
Bij de Damascuspoort werd Hadas Malka, agente van de Grenspolitie, na een korte worsteling met een mes neergestoken. Ze raakte ernstig gewond en overleed korte tijd later in het ziekenhuis.

In de Sultan Sulimanstraat beschoten twee terroristen de daar geplaatste agenten van de Grenspolitie. Hierdoor raakte een agent licht gewond, en twee Arabieren uit Oost-Jeruzalem en de Westbank raakten middelzwaar gewond door de kogels. De terroristen werden doodgeschoten door de veiligheidstroepen. Twee van de terroristen zijn afkomstig uit de buurt van Ramallah, de derde terrorist zou volgens Palestijnse bronnen afkomstig zijn uit Hebron.

Op de plaats van de aanslag

Nog diezelfde nacht van vrijdag op zaterdag is een groot aantal soldaten van het Israëlische leger in actie gekomen in het dorp Deir Abu Maschal, nabij Ramallah, waar twee van de terroristen vandaan kwamen. De huizen van de terroristen werden onderzocht en voorbereid voor latere vernietiging. Aan de familieleden van de terroristen werd gevraagd of ze van de plannen van de aanval hadden geweten. Daarbij werden ook inreisvergunningen naar Israël in beslag genomen, evenals andere documenten. Een verdachte die de terroristen zou hebben geholpen, werd gearresteerd.
Tijdens de operatie in het dorp ontstonden er rellen. Zo'n 200 Arabieren probeerden de operatie van de veiligheidstroepen te verstoren door het gooien van molotovcocktails en het aansteken van autobanden.

Misleidende berichtgeving
Na de gecoördineerde aanslagen, waarvoor ISIS zich verantwoordelijk had verklaard, plaatste de BBC de kop 'Drie Palestijnen gedood na fatale dodelijke steekpartij in Jeruzalem' boven hun bericht. Aangezien veel mensen niet veel meer lezen dan alleen de koppen, wekt deze de indruk dat de Palestijnen de slachtoffers waren van de aanslagen. Donald Trump jr, de zoon van de Amerikaanse president, kwam tussenbeide ter verdediging van Israël, en tweette als reactie naar de BBC: 'You mean after they stabbed a female Israeli police officer to death... right? This is as close to being misleading as possible.' (U bedoelt, na het doodsteken van een Israëlische politie-agente … is dat juist? Dit is bijna misleiding).

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.