Duizenden bij de begrafenis van Hadas Malka

Sunday, June 18, 2017 |  Redactie Israel Today
Zaterdagavond werd de 23-jarige agente van de Grenspolitie Hadas Malke begraven op de militaire begraafplaats in Ashdod. Duizenden mensen waren daarbij aanwezig en begeleidden Hadas op haar laatste reis.

Haar broer Guy zei: 'Je had nog zoveel dromen, we wilden je onder de Choepa (huwelijksbaldakijn) zien, sta op, mijn Hadas, ontwaak zeg toch alsjeblieft dat jij het niet bent, een terrorist heeft al onze dromen verstoort. Wij zullen je nooit vergeten, onze zuster de heldin die Jeruzalem heeft beschermd, pas op ons van bovenaf, wij zullen eeuwig van je houden.'

Shaked, de zuster van Hadas, zei: 'Je bent de beste zus die men zich kan wensen. Goedhartig, hulpvaardig, verwennend en liefhebbend. Nu ben je weggegaan, en hebt je vrolijkheid met je meegenomen. Nu zijn we helaas geen normaal gezin meer. We zijn nu een verweesd gezin, we zullen je altijd in onze herinnering bewaren.'.

Bij de begrafenis waren onder anderen de minister van Binnenlandse Veiligheid Gelead Erdan, het hoofd van de Israëlische politie Roni Alsheikh, ministers en knessetleden aanwezig.

Politiechef Roni Alsheikh zei tijdens de ceremonie: 'U was een heel bijzondere vechter, u was bij de Grenspolitie omdat u wilde dienen. Uw vrienden vertellen, dat u een andere wereld was, met innerlijke waarden, liefde voor het land en zijn burgers. U was niet alleen een strijdster, maar ook een grote zuster voor de jongere strijdsters van de militaire dienst. U heeft naar hen omgezien en gezorgd voor een goede atmosfeer, hebt altijd geglimlacht, steeds je hand uitgestrekt om te helpen. Jouw levensvreugde heeft alle anderen meegetrokken. U heeft gevochten tegen de terrorist die u heeft aangevallen. Uw kameraden hebben hem uitgeschakeld. Helaas hebben wij een zware prijs betaald en staan nu bij uw graf met groot verdriet voor uw familie, de Grenspolitie, de Politie, de hele natie. Ik vraag alle burgers van Israël om u voor altijd in herinnering te houden'.

Vader van Hadar Cohen schreef de ouders van Hadas Malka een brief

De krant Yediot Achronot publiceerde vandaag een brief van de vader van Hadar Cohen, die in februari 2016 door een terrorist werd vermoord in de Damascuspoort. In de brief, met de titel 'Mijn Hadar, jullie Hadas', beschrijft de vader hoe het bericht 'Agente Grenspolitie levensgevaarlijk gewond bij Damascuspoort' hem herinnerde aan 3 februari 2016, toen zijn geliefde dochter Hadar werd vermoord door een terrorist.

Verder schrijft de vader 'Na het bericht over de dood van Hadas moest ik aan de ouders van Hadas denken, hun leven zal vanaf dit moment volledig veranderen. Ze zullen pijn en heimwee ervaren dat nooit zal stoppen. Bij Harar komt nu nog een vriendin van de Grenspolitie in het paradijs. Het is, alsof het voorval van februari 2016 nog een keer gebeurt, op dezelfde plaats, beide slachtoffers waren dappere strijdsters van de Grenspolitie. Beide namen, Hadar en Hadas, beginnen met dezelfde letter; beiden probeerden het leven van anderen te redden, toen ze met een mes werden aangevallen.

Ik zal de ouders van Hadas bezoeken, die nu ook bij de families behoren die hun kind hebben verloren. Nogmaals zeg ik: ik hoop dat Hadas het laatste slachtoffer is geweest, ook wanneer iedereen weet, dat het niet zo zal zijn'

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.