Ministers akkoord met verbod betaling aan terroristen

Tuesday, June 13, 2017 |  Redactie Israel Today
De Ministerscommissie voor Wetgeving is maandag in eerste stemming akkoord gegaan met een wetsontwerp van Knessetlid Elazar Stern (Yesh Atid). Volgens dit wetsontwerp worden de bedragen, die de Palestijnse Autoriteit aan terroristen en hun families betaalt, afgetrokken van de betalingen van Israël aan de Palestijnse Autoriteit.

Palestijnse gevangenen (Archieffoto: Moshe Shai/Flash90).

Het wetsvoorstel wordt ook gesteund door de regeringscoalitie, en werd mede ondertekend door afgevaardigden van de Likoedpartij, waaronder David Biton en Avi Dichter.

Het wetsvoorstel werd ingediend nadat ongeveer 180 gezinnen, die familieleden hadden verloren door terreuraanslagen, zich in een gezamenlijke brief hadden gewend tot de voorzitter van de Ministerscommissie voor Wetgeving, Minister van Justitie Ayelet Shaked en Premier Benjamin Netanyahu. In de brief vroegen de gezinnen, een einde te maken aan de maandelijkse betalingen aan terroristen en hun families.

'Wij, de gezinnen die dierbaren hebben verloren en zelf gewond raakten, vragen om verandering van de huidige situatie betreffende terroristen die verantwoordelijk zijn voor de dood van onze kinderen, ouders en partners. Het is bekend dat de staat Israël elke maand zeer veel geld aan de Palestijnse Autoriteit overdraagt. Dit zijn Palestijnse belastinggelden die door Israël worden geheven en vervolgens doorgestuurd naar de PA. Elke maand steunt de Palestijnse Autoriteit trots en openlijk de terroristen via betalingen aan hen en hun families. De Palestijnse Autoriteit steunt terroristen met bloed aan de handen en ondersteunt terreur. Voor dit doel werd in de Palestijnse gebieden het 'Ministerie van Gevangenen' opgericht, dat verantwoordelijk is voor de overdracht van gelden aan de terroristen en hun families.'

Het Knessetlid Elazar Stern (Foto: Yonathan Sindel/Flash90)

Vóór de stemming over het wetsvoorstel zei de afgevaardigde Stern: 'Op dit moment is het niet alleen dat de Palestijnse Autoriteit de moord op Joden beloont, maar er ook toe aanmoedigt. De tarieven zijn zo opgebouwd, dat moorden meer worden beloond dan verwondingen, en hoe meer slachtoffers, hoe beter. Dat moet worden gestopt. Niet alleen omdat het niet ethisch is, het verhindert ook de mogelijkheid om vrede te bereiken.'

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.