'Verenigd Jeruzalem belangrijker dan wankele vrede'

Monday, June 12, 2017 |  Redactie Israel Today
Minister van Onderwijs Naftali Bennett (Het Joodse Huis) zei in het openbaar wat in de afgelopen jaren het standpunt van een groeiende meerderheid van de Israëli's is geworden, namelijk dat een verenigd Jeruzalem onder Israëlisch bestuur belangrijker is dan een wankele vrede met de Palestijnen.

'Jeruzalem gaat boven de logica', benadrukte Bennett. 'We hebben liever een verenigd Jeruzalem dan een diplomatieke overeenkomst.'
Die uitspraak werd met gejoel ontvangen door de zaal. Maar dat was verwacht aangezien Bennett sprak bij de Israel Conference for Peace, georganiseerd door de ultra-liberale (linkse) dagblad Ha'aretz.

Bennett herinnerde de nee-zeggers eraan dat, hoewel zij het oneens zijn met zijn conclusie, dat niet geldt voor de meeste Israëli's. 'Een aantal van jullie zijn het misschien niet eens met wat ik zei, maar 85% van het Israëlische publiek is het er wel mee eens.'

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.