Israël bereidt zich voor op grote aardbeving

Monday, June 12, 2017 |  Redactie Israel Today
Tijdens de zondagse kabinetsvergadering heeft premier Netanyahu een dringende toespraak gehouden over voorbereiding van het thuisfront op een grote aardbeving, die in de komende jaren in Israël wordt verwacht.

Aanleiding voor de discussie was de nationale oefening voor noodsituaties, waarbij reddingsdiensten van het leger, de politie en medische organisaties betrokken zijn.

De breuklijn van de Syrisch-Afrikaanse kloof loop door de Jordaanvallei, waar de Afrikaanse plaat en de Arabische plaat in tegengestelde richtingen bewegen.

'Als onderdeel van onze inspanningen en acties om de paraatheid van het thuisfront voor noodsituaties te verbeteren, beginnen we vandaag met een nationale aardbevingsoefening, genaamd 'Aardbeving 2017',' zei Netanyahu. 'Er zijn genoeg aardbevingen om ons heen - in alle betekenissen van het woord - maar we wonen nabij de Syrisch-Afrikaanse kloof, en een aardbeving kan ons ieder moment treffen. Dat is al gebeurd, en zal ongetwijfeld weer gebeuren.'
De premier herinnerde de bevolking eraan dat de noodprocedures bij een aardbeving tegengesteld zijn aan die bij een raket- of terreuraanval. 'Anders dan bij andere situaties die het thuisfront bedreigen, is de basisregel in het geval van een aardbeving om uit de huizen te komen, om gebouwen te verlaten. De veiligste plaats is in de open ruimte.'

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.