Israëlische racer won Nescar Whelen Euro Series

Monday, June 12, 2017 |  Redactie Israel Today
Zondag heeft de Israëlische autoracer Alon Day in Brands Hatch, Groot-Brittannië, de Elite-1 race gewonnen in het kader van de Nescar Whelen Euro Series (NWES). Daarmee werd hij tot King Of Brands Hatch gekroond.

Foto: www.motorsport.com/NASCAR Media

Toen Day aan het begin van het seizoen aankondigde dat hij wilde terugkeren naar de NASCAR-race, zei hij ook dat het zijn bedoeling was om te vechten voor de titel en een aantal races te winnen. Met de overwinning van gisteren heeft hij een grote stap in de richting van zijn plan gezet.

Kort na de start van de race kon hij de leiding van de serie-kampioen Anthony Kumpen overnemen en vasthouden. Onderweg lukte het hem om de pogingen van Frederic Gabillon om hem te passeren te verhinderen en daarmee zijn eerste overwinning van het seizoen te verzekeren, zijn zevende tijdens zijn deelname aan de NWES.

Na de race zei Day dat zijn team een ​​geweldige job had gedaan om de motor van zijn raceauto 's nachts te vervangen. 'Maar we wisten niet wat we voor de race moesten verwachten. Toen ik in de auto sprong, wist ik dat het niet makkelijk zou zijn, vooral omdat ik vanaf een positie aan de buitenkant begon te racen,' aldus Day.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.