Israël eist veroordeling van Hamas voor aanvalstunnel

Sunday, June 11, 2017 |  Yossi Aloni
Nadat tussen twee scholen van UNRWA in Gaza een terreurtunnel werd ontdekt, die direct onder de lokalen van de leerlingen liep, heeft Israël een klacht ingediend bij de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties.

De Israëlische ambassadeur bij de VN, Danny Danon, die afgelopen week de Amerikaanse VN-ambassadeur Nikki Haley rondleidde in een Hamastunnel nabij kibboets Ein Hashlosha (foto), heeft in een brief aan de VN Veiligheidsraad de veroordeling geëist van Hamas wegens de terreurtunnel onder twee scholen van de UNRWA in de Gazastrook.

Israël veroordeelt deze dingen met de krachtigste bewoordingen. De ontdekking van een terreurtunnel die onder de klaslokalen van jonge kinderen loopt, is geen afzonderlijk incident, maar weer een verontrustende poging van Hamas om op een systematische manier misbruik te maken van de organisaties van de Verenigde Naties. Dit brengt niet alleen de burgers van de staat Israël en de Gazastrook in gevaar, maar ook de humanitaire inspanningen in de Gazastrook,' schreef Danon.

Verder schreef hij: 'Ik heb er vele malen voor gewaarschuwd dat Hamas civiele gebouwen zou gebruiken voor toekomstige schermutselingen. In een tijd waarin Israël zich in samenwerking met de internationale gemeenschap inspant om de invoer van bouwmaterialen en humanitaire apparatuur in de Gazastrook te vergemakkelijken, gebruikt Hamas dit om verder te gaan met bouwwerkzaamheden voor terreur.'

'Deze keer moet de internationale gemeenschap optreden tegen dit cynische misbruik van Hamas. 'Ik roep de Veiligheidsraad ertoe op, Hamas en zijn herhaalde misbruik van de burgerbevolking en civiele gebouwen te veroordelen,' schreef Danon.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.