President Rivlin ontving gehandicapte soldaten

Sunday, June 11, 2017 |  Yossi Aloni
President Reuven Rivlin heeft de afgelopen week 30 soldaten met een handicap in zijn ambtswoning ontvangen en hen bedankt voor hun dienst in het leger en hun een eremedaille uitgereikt.

In het Israëlische leger dienen in totaal ongeveer 350 jonge militairen met diverse handicaps. Ze doen vrijwillig dienst in het kader van het project 'Special in Uniform' met behulp van de organisatie 'Een hand voor het speciale kind'. Het doel van het project is om jongeren met een handicap te integreren in de Israëlische samenleving en op de arbeidsmarkt.

'Jullie zijn er het voorbeeld van,dat er niets bestaat dat iemands wil blokkeert, en voor soldaten zoals jullie er is niets dat voor ons land gaat,' zei Rivlin bij de ontvangst van de soldaten. Hij bedankte hen voor hun bijdrage aan het land. 'Jullie zijn in feite de soldaten die we moeten eren. Ik ben erg blij jullie hier vandaag te ontmoeten in het huis van het volk, het huis van de president. Hartelijk dank voor ieder van jullie. Wees sterk en gezond, we houden heel veel van jullie en waarderen wat jullie doen.'

De voorzitter en oprichter van het project, Ariel Almog, zei op de bijeenkomst: 'Deze groep vertegenwoordigt ongeveer 350 soldaten van 'Special in Uniform', die zijn gestationeerd in 22 militaire bases, van Eilat tot de Golanhoogten. Ze zijn uitstekend, omdat ze hun handicap achter zich hebben gelaten en zich vrijwillig hebben aangemeld voor dienst in het leger, om de staat te dienen. Velen praten over de mensen met speciale behoeften en de noodzaak om hen te integreren in de samenleving. Wij klagen niet, maar werken er nu al aan met al onze kracht en daarmee gaan we verder.'

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.