Video's van de Dag: Nikki Haley bezocht Israël

Sunday, June 11, 2017 |  Redactie Israel Today
De Amerikaanse ambassadeur bij de Verenigde Naties, Nikki Haley, was afgelopen week drie dagen op bezoek in Israël, begeleid door de Israëlische ambassadeur bij de VN, Dany Danon. Vrijdag bezocht Nikki Haley de Oude Stad van Jeruzalem en het Holocaust monument Yad Vashem (video).

Bij een bezoek aan het grensgebied met de Gazastrook bezochten zij een aanvalstunnel van Hamas, nabij de kibboets Ein Hashlosha, die nog voor het begin van de Gaza-oorlog in 2014 werd ontdekt. Bij de bezichtiging van de tunnel zei Dany Danon: 'Hamas investeert miljoenen dollars in het graven van deze dodelijke tunnels, om hierdoor terroristische aanvallen uit te voeren op gezinnen en kinderen in de plaatsen die bij de grens liggen. Dat hebben we tijdens de laatste Gaza-oorlog kunnen zien. Wij gebruiken Amerikaanse steun om oplossingen te ontwikkelen tegen deze dreiging.'

Nikki Haley bij de grens met de Gazastrook.

Daarna bezocht Haley de Kibbutz Nachal Oz en sprak met de bewoners over de situatie in hun omgeving. De bewoners van Nachal Oz bedankten Haley voor haar steun aan Israël bij de Verenigde Naties.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.