Christelijke Oliemaatschappij gaat boren in Noord-Israël

Friday, June 09, 2017 |  Redactie Israel Today
Na jaren van planning, voorbereiding en vechten voor de benodigde vergunningen is de in Texas gevestigde maatschappij Zion Oil & Gas, die christelijke eigenaren heeft, deze week officieel gaan boren in noordelijk Israël.

Jarenlang heeft Israel Today de voortgang van Zion Oil gevolgd, een maatschappij die alleen bestaat om Israël te zegenen (en in het verlengde daarvan allen die haar zegenen, Genesis 12:3) door de natuurlijke hulpbronnen te ontdekken, die zoals de Bijbel suggereert onder de oppervlakte van het Beloofde Land liggen.

Zion Oil 'bestaat door Gods trouw aan Israël', vertelde John Brown, de oprichter van het bedrijf, in 2011 aan Israël Today. Destijds was Brown ervan overtuigd dat het Land alleen maar wachtte om zijn overvloed voor de Kinderen van Israël uit te storten. En daarvan is hij nog steeds overtuigd.

De nieuwe boorplaats is gelegen in de regio Jezreelvallei van Noord-Israël. De Megiddo-Jezreel-licentie van Zion Oil is gelegen in het Levant Basin, een gebied waarvan deskundigen schatten dat het 6,6 miljard vaten olie bevat. De komende maanden zullen zeer spannend zijn voor Zion Oil, en de hele natie van Israël.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.