70 nieuwe immigranten uit Ethiopië aangekomen

Thursday, June 08, 2017 |  Redactie Israel Today
Zeventig nieuwe immigranten uit Ethiopië zijn dinsdagavond aangekomen in Israël als onderdeel van een gezamenlijke operatie van het Joods Agentschap en de Internationale Christelijke Ambassade in Jeruzalem. In 2016 had de Israëlische regering besloten om de laatste Ethiopische Joden naar Israël te brengen.

Tientallen opgewonden familieleden wachtten in de aankomsthal van de luchthaven Ben Goerion op de nieuwkomers, die ze jarenlang niet hadden gezien.

Eliyahu Tadaleh, die op zijn neef wachtte, die hij niet had gezien sinds de 'Operatie Salomo', zei: 'Vijfentwintig jaar zijn verstreken, mijn broer heeft zijn kinderen al die jaren niet gezien, pas nadat we ervoor hebben gevochten, liet hij zijn kinderen emigreren naar Israël. Ik ben na al die jaren van onzekerheid erg gespannen om hen te zien.'

Asmareh Gabarah en haar ouders zaten te wachten op hun neven die in Gondar woonden en die ze vijf jaar niet hadden gezien. 'We hebben hen echt gemist,' zei Gabarah. God zij dank, nu zullen we haar eindelijk weerzien.'

Malso Brodukay wachtte rustig op zijn dochter, die hij al tien jaar niet had gezien. 'Ik ben echt gespannen, we hebben zo lang gewacht. Eindelijk is ons gezin herenigd,' zei Brodukay.

Terwijl hij op zijn neef wachtte, zei Wandam Lasnawer: 'Het is al 25 jaar geleden dat ik mijn neven voor het laatst zag. Ik voel me geweldig.'

De publieke TV-zender KAN zond een reportage uit over de nieuwe immigranten uit Ethiopië. Hun grote vreugde om eindelijk in het Heilige Land te zijn, is herkenbaar, ook als je geen Hebreeuws verstaat.

De Internationale Christelijke Ambassade in Jeruzalem (ICEJ) heeft de nodige fondsen opgebracht voor de huidige Ethiopische immigratie, om gezinnen te herenigen. Er wachten nog steeds enkele honderden Ethiopiërs op immigratie naar Israël om hun dierbaren weer te ontmoeten.

'We zijn blij om een ​​rol te spelen bij de hereniging van gezinnen en om de immigranten te helpen naar Israël te komen,' zei ICEJ directeur Jürgen Bühler. 'Sommige van deze families zijn al meer dan twintig jaar gescheiden, en het is een eer voor ons om hen naar Israël te kunnen brengen.'

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.