Arabië blijkt onverwachte bondgenoot tegen Hamas

Thursday, June 08, 2017 |  Redactie Israel Today
Het is geen geheim, dat Saoedi-Arabië en Hamas niet altijd goede vrienden zijn geweest. Maar dat het olierijke koninkrijk openlijk oproept tot de ondergang van Hamas, wetend dat het enige en grote doel van de terreurorganisatie de vernietiging van Israël is, is een mooie grote stap voorwaarts.

En dat is precies wat deze week gebeurde, toen Saoedi-Arabië benadrukte, dat als Qatar het huidige geschil met de machten van het Midden-Oosten wil beëindigen, het moet stoppen met het ondersteunen van terroristen zoals Hamas.

Maandag verbrak Saudi-Arabië, samen met Egypte, Bahrein en de Verenigde Arabische Emiraten, alle diplomatieke banden met Qatar, en sloot de land-, zee- en luchtverbindingen naar de Golfstaat.

Door verzoening met Qatar afhankelijk te maken met het verbreken van zijn relatie met Hamas en met diens moederorganisatie, de Moslimbroederschap, heeft Saoedi-Arabië een nieuwe en verrassende streep getrokken in het zand van deze veranderlijke regio.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.