Israël verwelkomt VS-ambassadeur bij VN Nikki Haley

Wednesday, June 07, 2017 |  Redactie Israel Today
De Amerikaanse ambassadeur bij de Verenigde Naties Nikky Haley is woensdag hartelijk ontvangen in de Joodse Staat, enkele dagen nadat zij dreigde met de terugtrekking van de VS uit de VN Mensenrechtenraad wegens diens ziekelijke obsessie met Israël, terwijl echte crises in andere landen onbesproken blijven.

Haley is drie dagen in het land, en ze zal die tijd gebruiken voor gesprekken met premier Netanyahu en president Reuven Rivlin, een bezoek aan het Holocaust gedenkteken Yad Vashem in Jeruzalem, en bezoeken aan Israëls noordelijke en zuidelijke grenzen.
Haley is misschien de meest uitgesproken supporter van Israël in een regering-Trump die veel vrienden van de Joodse Staat telt.

Haley wordt tijdens haar bezoek begeleid door Danny Danon, de Israëlische ambassadeur bij de VN. Bij haar aankomst zei Danon tegen haar: 'We zijn vereerd u in ons land te verwelkomen en we bedanken u dat u zo resoluut aan onze kant staat. We zien er naar uit, u ons prachtige land te laten zien terwijl we samenwerken om ons bondgenootschap verder te versterken.'

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.