2000 nieuwe woningen in Judea en Samaria

woensdag 7 juni 2017 |  Redactie Israel Today
De stedenbouwkundige dienst van het burgerlijke bestuur heeft dinsdag de bouw goedgekeurd van ongeveer 2000 woningen in Judea en Samaria. Daarvan zijn er honderd bestemd zijn voor de nieuwe nederzetting Amichai, voor de uit Amona verdreven bewoners.

Woningbouw in de stad Ariel (Foto: Sebi Berens/Flash90)

De voormalige inwoners van Amona zeiden dat de bouwvergunningen voor de nieuwe nederzetting weer een stap voorwaarts zijn, maar als gevolg van de bureaucratie is de weg nog lang. Men denkt dat de woningen pas over een paar jaar klaar zullen zijn.

In de stad Ariel zullen 800 nieuwe woningen worden gebouwd en 200 in Kerem Re'im. In totaal zal de stedenbouwkundige dienst de bouw van ongeveer 2000 nieuwe woningen goedkeuren. Sinds februari had de dienst niet meer vergaderd om de bouw van nieuwe woningen goed te keuren. Het werk van de stedenbouwkundige dienst werd door premier Benjamin Netanjahu stopgezet na de beëdiging van de nieuwe Amerikaanse president Donald Trump. De dienst zal ook adviseren over de bouwprogramma's in de steden van Ma'aleh Adumim en andere nederzettingen.

Het Knessetlid Bezalel Smotrich (Het Joodse Huis) zei dat Netanyahu de grootste bouwplannen van de lijst heeft gehaald. De nu goedgekeurde woningen zouden ontoereikend zijn. Zijn partij zal vergaderen en verdere stappen bespreken.

De Raad van Judea en Samaria (Yesharaad) toonde zich ingenomen met de hervatting van het werk van de stedenbouwkundige dienst, er zouden echter een groot aantal bouwplannen ontbreken, districtsvoorzitters zouden niet betrokken zijn geweest bij de beraadslagingen van de stedenbouwkundige dienst. Er was een grote behoefte aan nieuwe huisvesting voor de burgers in Judea en Samaria.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.