Nieuwe woningen in Jeruzalemse stadswijk

Wednesday, June 07, 2017 |  Redactie Israel Today
Als de internationale gemeenschap niet wil dat Joden in Jeruzalem meer woningen bouwen, dan vervangen we gewoon de bestaande gebouwen door grotere. Dat dachten de planologen van de hoofdstad. Want de stad moet niet alleen mooier worden, maar ook meer ruimte bieden.

Zo wordt de Jeruzalemse stadswijk Kiryat HaYovel volledig uitgebreid en verbouwd. Drie gebouwen in de Sterrenstraat zijn als eerste aan de beurt. Deze gebouwen hebben op dit moment 102 woningen. Ze worden vervangen door een gebouw met 28 verdiepingen, waarin 320 appartementen worden verwezenlijkt met daarbij veel open ruimtes, kleine winkeltjes en parkeerplaatsen.

Daarna zullen aan de andere kant van de straat twee gebouwen met 67 appartementen worden afgebroken. Ze worden vervangen door vier gebouwen met elf verdiepingen en een vijfde gebouw met zeventien verdiepingen. Daarin zullen in totaal 240 woningen, een kleuterschool en winkels komen.

Dit artikel verscheen in het juninummer van het Israel Today Magazine. Klik hier voor een abonnement.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.