Joodse verpleegkundige voedt Palestijnse baby

Monday, June 05, 2017 |  Redactie Israel Today, Ynet
Afgelopen vrijdag gebeurde op autoweg 60 een ​​ernstig verkeersongeval, waarbij een auto tegen een bus was gebotst. In de auto zat een echtpaar uit Hebron met hun pas 9 maanden oude baby. De vader overleed ter plekke, de moeder was ernstig gewond en werd met haar baby naar het Hadassah ziekenhuis in Ein Karem gebracht. Het verhaal werd gepubliceerd door nieuwswebsite Ynet.

De verpleegkundige met de baby (Foto: Woordvoerder Hadassah Ziekenhuis)

In het ziekenhuis probeerde men de baby, die gelukkig slechts licht gewond was geraakt, de fles te geven, maar zonder succes. Na ongeveer zeven uur, waarin het kind weigerde om uit de fles te drinken, begon de verpleegkundige Ola Ostrovsky haar shift. Een tante van de baby vroeg haar of ze misschien iemand kon vinden die de baby borstvoeding geeft. De verpleegkundige is zelf moeder van een baby en bleek tot grote verrassing van de tante direct bereid om de baby zelf te voeden.

Zo kwam het dat de verpleegkundige tussen het behandelen van kinderen op haar afdeling de baby de borst gaf. De tantes zeiden dat ze er zeker van waren dat een Jood nooit een onbekende Palestijnse baby zou voeden. De verpleegkundige Ola zei dat het voor haar als een zogende moeder een vanzelfsprekendheid was om te helpen en de baby te voeden.

Tegen het einde van haar wisselpoging moest een andere moeder worden gevonden, die het voeden van de baby zou kunnen overnemen. De verpleegkundige vroeg op een Facebook-pagina naar moeders die borstvoeding geven om hulp. Binnen korte tijd meldden zich meer dan duizend moeders die bereid waren om de baby te voeden.

De moeder van de baby is nog steeds in een kunstmatige coma. De baby zelf wordt binnenkort ontslagen uit het ziekenhuis en wordt bij zijn grootouders ondergebracht, waar een tante de borstvoeding zal overnemen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.