Luxe winkelcentrum in nieuwe Palestijnse stad Rawabi

Thursday, June 01, 2017 |  Redactie Israel Today
In Rawabi, de geplande Palestijnse stad, is het 'Q-Center' geopend. Het vanwege zijn vorm zo genoemde luxe winkelcentrum is de nieuwe plaats, waar de Palestijnen pakken van Amani, jeans van Calvin Klein, poloshirts van Lacoste en handtassen van Michael Kors kunnen aanschaffen. Veel andere merken zullen daar filialen openen. De bouwkosten van het nieuwe winkelparadijs bedroegen 450 miljoen dollar en moeten de stad Rawabi helpen om het 'Silicon Valley' van de Palestijnen te worden.

Video: promotie-clip voor het nieuwe Q-Center in Rawabi.

De geplande stad Rawabi ligt 9 km ten noorden van Ramalla en ten zuiden van Nabloes in zone A van de Westbank. Het is een enorm project, dat 1,4 miljard dollar heeft gekost. De stichter van de stad, de Palestijnse zakenman Bashar Masri, wilde laten zien dat de Palestijnen in staat zijn om een ​​staat op te bouwen. Rawabi is een moderne stad waarin later 25.000 tot 40.000 inwoners zullen wonen.

De zakenman Masri geeft toe dat zijn investering tot nu toe geen winst heeft opgeleverd, maar hij is er zeker van dat hij samen met zijn partner, de regering van Qatar die uit de olie-opbrengsten in het project investeerde, van het project een succes zal maken.
Rawabi beschikt over een eigen waterzuiveringsinstallatie, eigen scholen en binnenkort een eigen ziekenhuis, die allemaal in particulier bezit zijn. De Palestijnse Autoriteit heeft geen enkele dollar geïnvesteerd in de stad Rawabi, die als modelstad van een toekomstige Palestijnse staat wordt beschouwd en op een stadstaat lijkt.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.