Film 'Wonder Woman' in Libanon, ondanks protest BDS

maandag 29 mei 2017 |  Redactie Israel Today
De BDS-beweging in Libanon blijft proberen om de film 'Wonder Woman' te boycotten en de vertoning in Libanese bioscopen te verhinderen. Reden voor de oproep tot een boycot van de film is dat de Israëlische actrice Gal Gadot de hoofdrol speelt.

Afgelopen zondag verscheen op een Facebook-pagina met de naam 'Campaign to Boykott Supporters of Israel–Libanon' opnieuw een waarschuwing tegen de film met de Israëlische actrice. Vanwege haar zou het vertonen van de film illegaal zijn. Op die pagina werd ook een lijst met bioscopen in Libanon gepubliceerd, waar de film gedraaid zou worden.

Al in april had de BDS-beweging een brief gestuurd aan het bureau voor de boycot van Israël van het Libanese Ministerie van Economische Zaken, waarin gesteld werd dat Gal Gadot Israëlische schoonheidskoningin was geweest, in het Israëlische leger heeft gediend, en openlijk de laatste oorlog in Gaza in het jaar 2014 zou hebben gesteund.

Deze inspanningen lijken echter geen succes te hebben opgeleverd. In de bioscopen werden nog steeds de promo's voor de bioscoopfilm getoond, en het publiek werd aangemoedigd, tijdig kaartjes voor de film te kopen. Op de website van de Libanese zender Al Mayadeen werd een artikel gepubliceerd met de titel 'Israëlische bestormt bioscopen in Beiroet'.

De BDS-beweging in Libanon is tegen elke poging om de betrekkingen met Israël te normaliseren. Ze hadden ook geprotesteerd tegen het Belgische festival voor elektronische muziek, Tomorrowland, dat gelijktijdig in acht landen zou worden uitgezonden, ook in Libanon, Dubai en Israël. Het motto van het festival is 'Het slaan van bruggen tussen de volken van morgen'.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.