Voetbal: Bnei Yehuda Tel Aviv wint Bekerfinale

Friday, May 26, 2017 |  Redactie Israel Today
Voor het eerst in 36 jaar heeft de voetbalclub Bnei Yehuda Tel Aviv gisteravond de beker gewonnen. In het met 30.000 toeschouwers uitverkochte Teddy Stadion in Jeruzalem, versloegen de spelers in oranje de Israëlische kampioen Maccabi Tel Aviv na een dramatische reeks strafschoppen, die met een 4-3 eindigde. Na een speeltijd van 120 minuten was de stand nog 0-0.

In het gewone speelseizoen kon Bnei Jehuda nog net een degradatie naar de tweede liga voorkomen. Nu hebben ze naast de beker ook de deelname bereikt aan de voorronden van de Europa League. Maccabi Tel Aviv staat dus met lege handen, maar mag als tweede in het Israëlische voetbal wel in de voorronden van de Europa League meedoen.

Voor de Portugese trainer van Maccabi Tel Aviv, Lito Vidigal, betekent de nederlaag het einde van zijn tijd in Tel Aviv. Ook binnen het team komen er voor het komende seizoen een aantal wijzigingen. Juist de ervaren spelers Jossi Benajun en Tal Ben Chaim misten hun strafschop, wat uiteindelijk tot de nederlaag leidde.

De Israëlische president Reuven Rivlin overhandigde de bokaal.

Voor de fans van Bnei Yehuda werd het een lange feestelijke nacht. Ze hadden 36 jaar moeten wachten om de beker weer naar Zuid-Tel Aviv te halen.
Voor de wedstrijd waren er grote files in Jeruzalem, veel toeschouwers kwamen te laat om het stadion. De wedstrijd werd daarom bijna een half uur later begonnen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.