Groeten uit Israël: De techniek liet ons in de steek

woensdag 24 mei 2017 |  Dov Eilon
Goedemorgen, beste lezers,

Die techniek toch. Die heeft gisteren een streek met ons uitgehaald. Nadat in de tests alles goed was gegaan, liet hij ons zien dat je er (nog) niet op kunt vertrouwen als het er op aankomt. Zo stond ik gisteren bij de Jaffapoort klaar om uit te zenden en wachtte tot ik degenen van u die onze livestream zagen, kon begroeten en hun een beetje van de feestelijke sfeer kon laten proeven. Ik kreeg het teken en begon met mijn verhaal. Maar in mijn koptelefoon werd me gezegd dat mijn beeld niet doorkwam. Ik stond dus tegen mezelf te praten. Maar zo erg was dat niet, ons programma liep perfect vanuit de studio, en ik ging samen met mijn cameraman op weg naar de redactie, waar ik toen naast Netanell ging zitten die het programma leidde. Het was een prachtig moment, om live vanuit Jeruzalem te berichten. Ik hoop dat ons programma onze kijkers bevallen is. Voor de volgende keer weet ik zeker dat de live-uitzending van buiten de studio ook zal werken.

Toen ik ’s avonds buiten voor de Jaffapoort stond, was het best koud. Ook al was het overdag betrekkelijk warm, later koelde het af en begon het te waaien. Dat is voor Jeruzalem heel typisch, vooral ’s zomers. Daarom raden veel reisgidsen aan om ’s avonds altijd een jasje mee te nemen als je in Jeruzalem onderweg bent.

En hier is het weerbericht voor vandaag in Israël: Helder met een lichte temperatuurstijging. De volgende maximum­temperaturen worden verwacht: Jeruzalem 24 graden, Tel Aviv 25 graden, Haifa 23 graden, Tiberias aan het Meer van Galilea 32 graden, aan de Dode Zee 32 graden, Eilat aan de Rode Zee 34 graden. Het waterpeil van het Meer van Galilea staat ongewijzigd op 213,045 meter onder de zeespiegel.

Vandaag vieren we, zoals u al weet, de Jeruzalemdag. Vijftig jaar geleden werd Jeruzalem bevrijd en herenigd. En dat is een reden om nog veel meer te vieren.

Het dagblad Yediot Achronot publiceerde vandaag op de achterpagina de titelpagina van 7 juni 1967, met als kop: 'Onze militairen bij de Westelijke Muur'.

Deze nacht was er in de stad een groot straatfeest, en ook vandaag wordt er doorgefeest. Vanmiddag wordt in de stad de traditionele 'vlaggetjesmars' door de straten van Jeruzalem gehouden. Ik zal proberen daar een paar foto’s van te maken.

Omdat ik gisteren heel laat thuiskwam, schrijf ik u deze regels vanuit Modi’in. Maar nu wordt het tijd dat ik naar Jeruzalem ga. Ik hoop dat er niet zoveel verkeer is. Daarna gaat het verder met nieuws vanuit Israël.

Ik wens u een prettige woensdag. Wij beginnen nu met een gewone dag op de redactie, nu onze projecten geslaagd achter ons liggen: ons Jeruzalem­nummer van Israel Today en onze livestream van gisteren. Het programma zal later ook te zien zijn voor wie die er gisteren niet bij konden zijn. Daar zullen we u dan nog over informeren. Het ga u goed. Shalom vanuit Jeruzalem!
Dov

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.