Raket uit Sinaï en steekpartijen tijdens Trumps bezoek

dinsdag 23 mei 2017 |  Redactie Israel Today
Terwijl de Amerikaanse president Donald Trump de Westelijke Muur in Jeruzalem bezocht, hadden slechts weinige kilometers verder rellen plaats en werden Israëlische politie-agenten aangevallen.

In veel Arabische gemeenschappen in Judea en Samaria waren er botsingen tussen Palestijnse jongeren en het Israëlische leger. De jongeren demonstreerden voor Palestijnse veiligheidsgevangenen die in hongerstaking zijn. De demonstraties bleven niet geweldloos, autobanden werden in brand gestoken en stenen en flessen werden naar Israëlische soldaten gegooid. Dezen reageerde met rubber kogels en traangas. Bovenstaande foto toont de rellen in Hebron

In de buurt van Abu Dis, een Palestijns dorp in de buurt van Jeruzalem, heeft afgelopen maandag een steekpartij plaatsgevonden. Een Palestijnse jongere viel een politieagent aan met een mes en werd neergeschoten. Hij liep met getrokken mes naar een aantal politieagenten, maar kon nog tijdig worden gestopt voordat hij iemand kon verwonden (video).

Vanaf het schiereiland Sinaï werd vanochtend omstreeks 8 uur plaatselijke tijd een raket op Israël afgeschoten. Hierbij werd niemand gewond. Er wordt onderzocht of de raket op Israëlisch grondgebied of nog in de lucht is ontploft.

In de kustplaats Netanya werd vanochtend een Israëlische politieman neergestoken. De aanvaller kon door de veiligheidstroepen worden geneutraliseerd. Hij werd daarbij matig gewond. De 26-jarige politieman werd naar het ziekenhuis gebracht met verwondingen in het bovenlichaam. Hij is bij bewustzijn, zijn toestand wordt omschreven als licht gewond. De aanvaller is een 45-jarige Arabier uit Tulkarem. Volgens ooggetuigen riep hij 'Allah hoe Akbar, toen hij de agent aanviel met een mes. Hij werd na de aanval door de politie neergeschoten en is middelzwaar gewond.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.