Groeten uit Israël: Kijkt u vanavond mee?

Tuesday, May 23, 2017 |  Dov Eilon

Goedemorgen, beste lezers,

Hij is er. Gisteren is hij eindelijk in Jeruzalem aangekomen. Het lange wachten is ten einde. De Amerikaanse president Donald Trump is sinds gisteren hier bij ons in Jeruzalem. Korte tijd na zijn aankomst bezocht hij de Kotel, de Westelijke Muur. Het was de eerste keer dat een Amerikaanse president de heiligste plaats van het Joodse volk bezocht. Barack Obama bezocht de Westelijke Muur toen hij presidentskandidaat was.

Ik moet toegeven dat ik geen problemen had, de wegen waren vrij, althans op de tijden dat ik onderweg was. Ik ben gisteren pas ’s avonds naar Modi’in gereden, omdat we ons op de live stream van vandaag hebben voorbereid. Ja, vanavond om 19 uur Midden-Europese tijd is het eindelijk zover. Snelweg 1 was geheel vrij. Ik had maar 25 minuten nodig van Jeruzalem naar Modi’in. Ik hoop ook vandaag goede tijden voor mijn ritten te halen.

Het weer zal vandaag echt prettig zijn, afgezien natuurlijk van het hete oosten, Tiberias en de Dode Zee, en uiteraard Eilat, waar de temperaturen niet onder de 30 graden zullen dalen.

En hier is het weerbericht voor vandaag in Israël: Deels bewolkt, met een duidelijke teruggang van de temperaturen. Voor de tijd van het jaar te koel. Tot de middag mogelijk lichte regenbuien in het noorden van het land.

De volgende maximum­temperaturen worden verwacht: Jeruzalem 22 graden, Tel Aviv 24 graden, Haifa 23 graden, Tiberias aan het Meer van Galilea 30 graden, aan de Dode Zee 35 graden, Eilat aan de Rode Zee 36 graden. Het waterpeil van het Meer van Galilea blijft onveranderd en staat op 212,96 meter onder de zeespiegel.

De titelpagina’s van de kranten staan vanzelfsprekend vol met het bezoek van de Amerikaanse president.

Israel Hayom: 'Een vriend bij de Kotel' – Yediot Achronot: 'Wij zijn bondgenoten' – Ma'ariv: 'Trump brengt bericht over van de Saoedische koning – Het wordt tijd om vrede te sluiten.'

Tot 15.00 uur zal Jeruzalem nog een vesting lijken, daarna kunnen we weer vrij ademhalen en ons voorbereiden op de feestelijkheden voor de Jeruzalemdag. Ik zou het heel fijn vinden u allen, beste lezers, vanavond live vanuit Jeruzalem te kunnen begroeten. Weest u erbij, om 19.00 uur West-Europese tijd begint het, hier op de website en op onze Facebookpagina.

Veel tijd hebben we niet meer, daarom neem ik nu afscheid van u. Ik wens u een prettige en rustige dag. We 'zien' elkaar vanavond weer. Het ga u goed.

Shalom vanuit Jeruzalem!
Dov

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.