Saudi's blij met de dood van beleid president Obama

Sunday, May 21, 2017 |  Redactie Israel Today
Israël was niet het enige land in het Midden-Oosten, dat Barack Obama graag uit het Witte Huis zag vertrekken. Het bezoek van president Donald Trump aan Saudi-Arabië, dit weekeinde, bleek een openlijke klap in het gezicht van zijn voorganger. En de klap werd uitgedeeld door de Saudi's, niet door Trump.

De Saoedische kranten Okaz en Al-Madina schreven dat er veel frustratie was over Obama's defaitistische beleid ten aanzien van Iran, en dat Saoedi-Arabië Trump ziet als aankondiging van een nieuw tijdperk van kracht tegenover zulke vijanden.

Al-Sharq al-Awsat, een in Londen is gepubliceerde krant met een Saoedische eigenaar, ging een stap verder, door een karikatuur te publiceren van een krans die bij een grafsteen werd gelegd, met de tekst 'Beleid van Obama'.

In de dagen voorafgaand aan zijn reis, zei een aantal regionale functionarissen, zoals de minister van Buitenlandse Zaken van Bahrein, dat Trump het Midden-Oosten veel beter begrijpt dan Obama ooit had gehoopt.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.