Video: Aerosmith weerstond druk en trad op in Israël

Thursday, May 18, 2017 |  Redactie Israel Today
Het is voor internationale kunstenaars niet gemakkelijk om in Israël op te treden, omdat zij door boycot-organisaties en antisemitische collega's zoals de gitarist van Pink Floyd, Roger Waters onder sterke druk worden gezet om eveneens Israël te boycotten.

Maar de Amerikaanse rockband Aerosmith liet zich er niet van afhouden, in het Heilige Land op te treden. De inmiddels bejaarde rockband (daterend uit de jaren '70) trad woensdagavond op voor ongeveer 50.000 toeschouwers in het Yarkon Park in Tel Aviv en ze boden hun kijkers een indrukwekkende show.

Het concert was natuurlijk uitverkocht en de legendarische band zorgde voor een onvergetelijke ervaring voor hun kijkers. Steven Tyler beviel het in Israël zo goed dat hij op het podium voorstelde, binnenkort Aliya te maken (hij is echter niet Joods) en hij probeerde zelfs om een ​​aantal Hebreeuwse woorden uit te spreken. Aan het einde haalde Tyler nog het Israëlische supermodel Bar Rafaeli naar het podium en samen besloten ze deze avond met het nummer 'Crazy', dat altijd een goede samenvatting is van een bezoek aan Israël.

(Foto: Rob Ghost / Flash90)

De zanger van de band, Steven Tyler, werd voor het concert bij de Kotel (Westelijke Muur) gezien, waar hij toevallig de nieuwe Amerikaanse ambassadeur in Israël ontmoette. Ambassadeur David Friedman, zelf een religieuze Jood, kwam op zijn eerste werkdag in Jeruzalem onmiddellijk naar de Kotel voordat hij met zijn officiële taken begon.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.