Hebron kiest zesvoudig moordenaar als burgemeester

maandag 15 mei 2017 |  Redactie Israel Today
In Hebron is afgelopen zaterdag bij de gemeenteraadsverkiezingen van de Palestijnse Autoriteit een terrorist tot burgemeester gekozen. Tayseer Abu Sneineh was in 1980 betrokken bij een aanval op een gebouw in Hebron waarin zich Joodse yeshiva-studenten bevonden. Bij die aanval werden zes studenten gedood en zestien andere Israëli's raakten gewond.

Een stembureau in Hebron. (Foto: Wisam Hashlamoun/Flash90)

De terroristen, waaronder Abu Sneineh, Hebrons nieuwe burgemeester, werden allen tot levenslange gevangenisstraffen veroordeeld. In de jaren 80 werden zij echter vrijgelaten bij verschillende uitwisselingen van gevangenen.
Abu Sneineh heeft nooit spijt gehad van zijn daden, hij is hij er zelfs trots op. In zijn Facebook-profiel wordt hij als een van de 'helden van de operatie in Hebron' genoemd.

Tayseer Abu Sneineh, Hebrons nieuwe burgemeester. (Bron: Twitter).

Abu Sneineh was de kandidaat van de Fatachpartij. Hamas nam geen deel aan de verkiezingen en had geen kandidaten gesteld. De stad Hebron wordt beschouwd als de meest radicale stad in Judea en Samaria, en tevens als een bolwerk van Hamas.

De gemeenteraadsverkiezingen waren de eerste verkiezingen die sinds meer dan tien jaar door de Palestijnse Autoriteit zijn gehouden. Hamas nam geen deel aan de verkiezingen, want het was niet bereid deel te nemen aan de verkiezingen, terwijl honderden Palestijnse gevangenen in Israëlische gevangenissen al wekenlang in hongerstaking zijn. Toch was de verkiezingsuitslag voor de regerende Fatachpartij van Machmoud Abbas allesbehalve bevredigend.

Nagel aan de doodskist
Een woordvoerder van de Joodse nederzetting in Hebron zei: 'De keuze van een wrede moordenaar, die blijft pronken met zijn daden, tot burgemeester van Hebron, is de laatste nagel aan de doodskist van de bloedige overeenkomst, bekend als de Oslo-akkoorden.'

Ofir Gendelman, woordvoerder voor het bureau van de premier in de Arabische taal, reageerde op zijn Twitter-account op de keuze van deze terrorist tot burgemeester: 'Het gaat om een cultuur van terreur. De Palestijnen in Hebron hebben de koelbloedige moordenaar op zes Israëli's tot hun nieuwe burgemeester gekozen. Nergens anders, alleen bij de Palestijnse Autoriteit kan een moordenaar in een ​​officieel ambt worden gekozen.'

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.