Nieuwe Amerikaanse ambassadeur vandaag in Israël

Monday, May 15, 2017 |  Redactie Israel Today
David Friedman, de nieuwe Amerikaanse ambassadeur in Israël, wordt vandaag in Israël verwacht. Morgen al zal hij de Israëlische president Reuven Rivlin zijn geloofsbrieven overhandigen.

David Friedman bij zijn eedaflegging als ambassadeur bij de Amerikaanse vice-president Mike Pence op 29 maart 2017.

Morgen begint Friedman zijn werk als ambassadeur. Er wordt niet verwacht, dat de Amerikaanse president Donald Trump binnenkort de verplaatsing van de Amerikaanse ambassade naar Jeruzalem zal aankondigen, ook wanneer dit door premier Benjamin Netanyahu en andere Israëlische politici wordt verwacht.

David Friedman, 58 jaar oud en advocaat van beroep, is een orthodoxe Jood die al meerdere malen in Israël geweest. Hij zal in de residentie van de Amerikaanse ambassadeur in Herzlia gaan wonen. Hij bezit een appartement in Jeruzalem, maar kan er om logistieke en veiligheidsredenen niet wonen.
Na zijn benoeming verklaarde Friedman dat hij zijn werk als ambassadeur vanuit Jeruzalem zou uitvoeren. Het kan zijn dat hij dit gedeeltelijk zal doen, of vanuit het King David Hotel, of vanuit het gebouw van het Amerikaanse consulaat in West-Jeruzalem.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.